3 gode råd til et flot skæg

bearded-man

Er du een af de mange danskere, der sætter en dyd i et flot skæg, så får du en hurtig lækkerbisken her. Vi har fået skægekspert fra Trendhim, Mikkel Andersen, til at give tre gode råd til et flot skæg.

Af Mikkel Andersen

Først og fremmest er det vigtigt at pointere inden du får de 3 råd, at der findes forskellige skægtyper, lige som vi kender det fra hår på hovedet. Der er fedtet skæg, tørt skæg og så videre. Før du overhovedet overvejer at føre disse råd ud i livet, så sørg for at kende din skægtype. Har du et naturligt, fedtet skæg, skal du måske overveje at bruge færre tilsætningsmidler.

 1. Sørg for at vaske dit skæg
  Hvis du ikke vasker dit skæg jævnligt, så kommer det til at lugte. Det lyder måske indlysende, men tro mig, det er det ikke. Vi har forbløffende mange, der køber skægvoks, hvor de tror, de får udslet. Når man går dem på klingen, er det ofte fordi, de ikke har vasket pleje-produkterne ud i løbet af en kortere eller længere periode. Man behøver ikke en længerevarende uddannelse inden for kemi for at vide, at det ikke er sundt for hverken skæg eller hud. (Eller dem som skal være sammen med personen for den sags skyld.) Der findes en lang række skæg shampooer på markedet, som er til at komme til for penge.
  Når du har vasket dit skæg, så sørg for at rede det godt igennem, så tænderne kommer helt ind til huden. På denne måde får du også nogle af de døde hudceller med, som kommer til at ligge i hårbunden.
 2. Balsam giver dit skæg styrke
  Når din kæreste eller din mor har brugt balsam, så har det typisk været for håret ville blive lettere at rede igennem. Det er ikke helt den effekt, du får, når du bruger skægbalsam. Selvfølgelig bliver dit skæg blødere, men tro det eller ej – dit skæg bliver kraftigere/styrket. Skæghårene bliver mere elastiske fordi de bliver blødere. Dermed knækker de groft sagt ikke, og der skal mere slid til, før hårene ser slidte ud.
 3. Brug Skægolie
  Skægolie giver dig samme effekt som deodorant. Dit skæg kommer til at lugte lækkert og friskt. Der er måske nogen, der tænker, at olie er fedtet og uhygiejnisk, men skæg olie er lavet til formålet. Personligt kan jeg godt lide at have nogle forskellige dufte at vælge imellem – på samme måde som jeg også gerne vil have nogle forskellige deodoranter. Nogle dage passer nogle dufte bare bedre til dig end andre dage. Hos Trendhim kan du finde skægolie med forskellig duft. Vi har forsøgt at finde så mange forskellige duftarter, som kan give personen med skægget en ekstra duftnuance. Du kan selvfølgelig også vælge uparfumerede skægolie, hvis du har lyst.

 

Post Author: admin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *